Diverse

Low Carb, High Fat (LCHF) – Fordele og ulemper

Du sidder sikkert og tænker Hvad er LCHF og hvad har det med mit vægttab at gøre? Det kan umuligt være sundt at fylde kroppen med fedt – men det kan det faktisk godt være. LCHF er igennem de sidste par år blevet en utroligt udbredt slankekur, men der skal dog tages et par forbehold, når man gerne vil starte på kuren.

Vi har sammensat en liste over et par fordele og ulemper ved kuren, så du nemmere kan danne dig et overblik og derigennem finde ud af, om kuren er noget du bør prøve, eller om du måske ville have bedre/mere vedvarende resultater ved at prøve en anden type kur.

 • Fordele:
  – Når du skærer det meste af dit sukkerindtag fra, som man jo gør ved ikke at spise carbs, så mindsker man også løbende sine chancer for at udvikle diabetes. Hvis man har diabetes eller PCOS i forvejen, så kan LCHF være med til at gøre mad lidt mere ligetil, da LCHF er meget diabetesvenlig.

  – LCHF er også kendt for at være en kur, hvor man virkelig får mad der smager af noget, og som de fleste ved, så er det en del nemmere at opnå en slags mental mæthed, hvor man ikke føler at man har behov for at få mere indenbords – dette hjælper mod overspisning og er dermed med til at øge resultaterne når det bruges som slankekur. 

  – Mange bliver meget motiveret meget hurtigt når de starter en LCHF kur, og det er der en god grund til. De fleste oplever ved kurens begyndelse et meget hurtigt vægttab og en mere lean krop – det er fordi kulhydrater er med til at binde væske, og når du har været på LCHF i et par dage, måske en uge, er depoterne ved at være tømt – og så har væsken ikke rigtigt noget at binde sig til længere – så det forsvinder. 

 • Ulemper:
  – Èn af de ting, som mange på LCHF kure kan nikke anerkendende til, er den naturlige træthed der følger med at minimere sit kulhydratsindtag. Kroppen bruger nemlig kulhydrater som kroppens \’benzin\’ og foruden den, vil bilen ikke kunne køre ligeså langt. 

  – En anden er dårlig samvittighed. Ikke at kunne spise rigeligt med kulhydrater er nemlig til en vis grad sværere end ikke at spise kød – da kulhydrater oftest kommer i form af brød, sovs og tilbehør på diverse restauranter.

  – En sidste er madstress. Når du begynder at følge LCHF siger du også farvel til en masse madvarer/restauranter og det kan for nogen være med til at gøre livet som sund en del sværere – vi mennesker kan jo til en vis grad godt lide at blive lokket lidt.