Diverse

To måder at identificere stress

Selvom du måske ikke tænker, at du ligger i farezonen for at få stress, så vil det nok overraske dig at høre, at de fleste mennesker faktisk ligger i farezonen og det ikke handler tilnærmelsesvist om hvilken type job du har, men mere om du trives i både krop og sjæl. 

Stress kan nemlig ramme hvem som helst, der længe nok har presset sig mere end de burde. Det er til gengæld forståeligt at folk ender med at brænde sit lys i begge ender, når vi har opbygget en hel kultur om at være hurtig, online og capable – ikke noget der som udgangspunkt går hånd i hånd med langsom livsstil, mindfullness og så videre. 

Det er lidt grinagtigt, når man ser folk med 60 timer arbejdsuger stå og prædike om at man skal huske at leve livet langsomt, holde rigeligt med pauser, dyrke sin yoga og huske at læse i sin mindfullness bog – for der er nemlig utroligt gode chancer for at overstående er noget de har fundet på første side af google da de skrev Forebyg stress i søgefeltet. 

Der er dog lang vej fra at prædike langsom livsstil til at rent faktisk leve det. Nedenfor finder du to skudsikre råd, der i hvertfald får dig til at blinke til højre og køre væk fra overhalingsbanen, måske hele vejen ind på en rasteplads, hvor du og din bil kan tage jeres velfortjente pause. 

  • Massage er din bedste pause
    Enormt mange topfolk i forskellige brancher har allerede luret, at den bedste slags pause man kan få, er den hvor man både får lov til at slappe af fysisk, men også mentalt. Her er massage bare én af mange måder (hvor andre måder inkluderer at kaste med tallerkener måd stenmure, det virker for nogen) hvorpå man kan få lidt ro på i en travl hverdag. 

    Det gode ved massage er at det afhjælper spændinger i muskler og led, samtidigt med at din hjerne udløser en røvfuld dopamin og serotonin, som både gør og glade og mere oplagte.

  • Hold fri, når du holder fri
    Er for ekstremt mange mennesker lettere sagt end gjort, vi mennesker er nemlig altid online, og det kan efterhånden mærkes på vores stressniveauer. Når arbejdet altid kan fange dig med en hurtig besked, eller du skriver mails med en omme på den anden side af kloden, så er chancerne gode for at du pludseligt ender med at tage arbejdet med hjem – hold for guds skyld fri, når du holder fri.