Diverse

At låne – fordele og ulemper

Mange mennesker i dagens danmark går og afbetaler lån. For mange er det at låne penge også en vigtig del af at både blive voksen. Der skal lånes penge til bilen, huset, sommerhuset og måske børnenes tur på efterskole- og højskole. 

Der er mange fordele ved at låne penge, men der er mindst lige så mange irriterende ting ved det, som man bør være klar over og have taget forbehold for, før man går ud og låner i første omgang. Èn af dem kunne være den mentale byrde det for nogen er, at skylde penge som de ikke har. En anden kunne være det med at have flere lån at afbetale af på, på en gang og dermed et meget lille rådighedsbeløb til \’sjov og ballade\’. 

Det at låne penge – fordele

  • Hvis du låner penge for at danne rammerne om din fremtid, er det en kæmpe fordel. Et nyt hus kan være grund nok til at optage lån. Det er en klar fordel at vi mennesker kan låne penge til at realisere vores drømme. 
  • Det er også en klar fordel hvis dit lån er med til at løbende spare dig penge. Lån kan nemlig godt være med til at tjene en penge i sidste ende.

    Et virkelig godt eksempel kunne være at du var studerende og tog bussen i skole hver eneste dag. Frem og tilbage giver du 40 kroner i alt – noget der løber op i et betragteligt beløb, når du er i skole 16 dage om måneden. Ved at låne penge til en cykel sparer du pengene på bussen, samtidig med at du samler en god og sund hobby op, og når cyklen har tjent sig selv hjem i buspenge og lånet med renterne er betalt af, så sidder du tilbage med en god investering og flere penge på lommen hver måned.

Det at låne penge – ulemper

  • Den første ulempe (eller bare store overvejelse) du bør gøre dig klar til, er at skulle betale alle pengene tilbage igen. Hvis ikke du har indtænkt det i din låneprocess, så er der gode chancer for at du kommer til at være uforberedt og det dermed tager dig på sengen. 
  • Hvis bruger pengene dårligt. Nogle mennesker tager af og til lån for bare at have et større rådighedsbeløb – ingen overvejelser, ingen investering, bare forbrug. Det er en af de ubetinget værste fejl man kan lave som låner – overvej hvad pengene skal bruges på før du låner dem.

Skovbohjort Advokater kan hjælper med rådgivning ved køb af fast ejendom