Diverse

Corona-renovationen – det skal du vide

Der findes utroligt mange gør det selv guides derude der lærer dig hvordan du bedst gennemfører en renovation – der findes dog ikke specielt mange guides der lærer dig at nøje overveje din renovationstid på grund af covid-19 og karantæne. 

Det gør denne artikel. Selvom der er mange ting at forholde sig til når man gerne vil i gang med en renovation af hus- eller have, så er der endnu flere ting at forholde sig til når renovationen ligger under karantænen. 

Det sidste de fleste mennesker har lyst til er nemlig at kaste sig ud i en eller anden form for renovation og opdage at de skal tilbage på arbejde igen for så at ende med at gå og hade hvert sekund af renovationen fordi man skal arbejde efter arbejde. 

Det gode ved en corona-renovation er at hvis du planlægger den godt, så kommer du til at have noget at lave i karantænen og noget at nyde når engang den er ovre igen. 

Det handler om din planlægning

Kom i gang med din tilbygning eller renovation ved at sætte dig ned og overveje hvilke ressourcer du har. Har du en tømrer i familien der godt kunne tænke sig at slå et smut forbi og hjælpe dig lidt på vej? Har du gode venner der gerne vil lade dig hunse rundt med dem i byt for pizza og øl? 

Uanset hvilke ressourcer du har handler det i høj grad om at spille på dem alle sammen som var de et kirkeorgel. Det er halvt så hyggeligt at gå og renovere selv, som det er at gå og renovere med venner- og familie. 

Skal du bruge fagfolk? 

I såfald er det en god idé at ringe til dem med en god varsel, det er nemlig slet ikke sikkert at de har tid til at komme ud når du forestiller dig det – de har også enormt travlt under covid-19, du er nemlig ikke den eneste der har fået den gode idé at renovere. 

Hvis du skal bruge fagfolk skal du også planlægge om du skal gøre ting ind imellem. Hvis du eksempelvis skal have lagt beton til fundamentet, så har en elektriker intet at lave ude ved dig dagen efter – der skal lige gå en uges tid hvor du får sat vægge op og så videre. 

Det bliver kun en god og ligetil renovation hvis du kan få alle brikkerne til at passe.